80-180 Gdańsk
ul. Srebrna 11
MENU LISTOPAD 2024
Dni tygodnia |
Obiad: II danie |
Poniedziałek 04.11.2024 |
Makaron 1) ze szpinakiem w sosie śmietanowym 7). |
Wtorek 05.11.2024
|
Gołąbki 1) na krótko w sosie pomidorowym z ziemniakami, buraczki tarte z jabłkiem i cebulką.
|
Środa 06.11.2024
|
Kurczak z warzywami i ryżem w sosie kokosowo- śmietanowym 7). |
Czwartek 07.11.2024
|
Nugettsy 1)3), puree ziemniaczane 7), surówka z kapusty pekińskiej w śmietanie 7). |
Piątek 08.11.2024 |
Filet z mintaja 1)3)4), kasza bulgur 1), mizeria 7). |
Dni tygodnia |
Obiad: II danie |
Wtorek 12.11.2024
|
Pierogi 1) z mięsem i duszoną cebulką. |
Środa 13.11.2024
|
Makaron z truskawkami i śmietaną 1)7). |
Czwartek 14.11.2024 |
Kurczak pieczony, ryż na sypko, surówka coleslow 7). |
Piątek 15.11.2024 |
Paluszki rybne 1)4), puree ziemniaczane 7), surówka z kiszonej kapusty. |
Dni tygodnia |
Obiad: II danie |
Poniedziałek 18.11.2024
|
Penne w sosie napoli z tartym serem 1)7). |
Wtorek 19.11.2024
|
Pierś z kurczaka w panierce 1)3), puree ziemniaczane 7), marchewka duszona z groszkiem. |
Środa 20.11.2024
|
Naleśniki z twarogiem, brzoskwinią i śmietaną 1)3)7). |
Czwartek 21.11.2024 |
Schab duszony w sosie własnym 1), kasza pęczak 1), surówka z białej rzodkwi, kapusty i koperku w śmietanie 7).
|
Piątek 22.11.2024 |
Makaron z łososiem w sosie śmietanowo warzywnym 1)4)7) |
Dni tygodnia |
Obiad: II danie |
Poniedziałek 25.11.2024
|
Kluski leniwe z masłem i bułką tartą 1)3)7), surówka z marchewki i ananasa. |
Wtorek 26.11.2024
|
Gulasz 1) z udźca indyka, kasza kuskus 1), mizeria 7).
|
Środa 27.11.2024
|
Spaghetti bolognese 1). |
Czwartek 28.11.2024 |
Pieczeń rzymska 1), ziemniaki z wody, surówka z marchewki jabłka i pora w śmietanie 7). |
Piątek 29.11.2024 |
Placki ziemniaczane ze śmietaną 1)3)7).
|
II DANIA:
Gołąbki na krótko w sosie pomidorowym z ziemniakami: mięso wieprzowe, kapusta biała, sól, pieprz ziołowy, czosnek, koncentrat pomidorowy, papryka, ziemniaki, skrobia ziemniaczana, oregano
Risotto z warzywami i kurczakiem: ryż paraboliczny, pierś z kurczaka, kalafior, brokuł, marchewka, seler, pietruszka, por, groszek zielony, sól, pieprz ziołowy
Nugettsy: filet z piersi kurczaka, sól, pieprz ziołowy, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy
Pierogi z mięsem i duszoną cebulką: mąka pszenna, mięso mielone wieprzowe, sól, pieprz, cebula, olej rzepakowy
Kotlet mielony: mięso wieprzowe, sól, pieprz, majeranek, czosnek, papryka, bułka tarta, olej rzepakowy
Makaron z truskawkami i śmietaną: makaron, truskawki, skrobia ziemniaczana, sól, cukier, śmietana 12 %
Kurczak pieczony: udka z kurczaka, sól, pieprz, papryka
Penne w sosie napoli z tartym serem: makaron, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka, czosnek, marchew, pietruszka, ser żółty
Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym: makaron Lubella ( mąka z pszenicy durum), szpinak, sól, pieprz, olej rzepakowy, czosnek, śmietanka 30 %
Pierś z kurczaka w panierce: filet z piersi kurczaka, sól, pieprz ziołowy, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy
Naleśniki z twarogiem, brzoskwinią i śmietaną: mąka pszenna, mleko 2 %, jajka, twaróg półtłusty, brzoskwinie, śmietana 12 %
Schab duszony w sosie własnym: schab wieprzowy, sól, pieprz, olej rzepakowy, mąka pszenna, czosnek, papryka, majeranek
Kluski leniwe z masłem i bułka tartą: : twaróg półtłusty, jajka, mąka pszenna, masło, sól, cukier, bułka tarta
Gulasz z udźca z indyka: udziec z indyka, marchew, sól, pieprz, papryka słodka, mąka pszenna, czosnek
Makaron z łososiem w sosie śmietanowo warzywnym: makaron Lubella ( mąka z pszenicy durum), filet z łososia, szpinak, marchew, pietruszka, śmietanka 30 %, sól, pieprz, natka pietruszki, olej rzepakowy
Kurczak z warzywami i ryżem w sosie kokosowo- śmietanowym: filet z piersi kurczaka, marchew, papryka, pietruszka, seler, mleczko kokosowe, śmietanka 30 %, ryż paraboliczny
Leczo z kiełbasą i ziemniakami: papryka, cukinia, cebula, kiełbasa podwawelska, koncentrat pomidorowy, sól, czosnek, olej rzepakowy, ziemniaki
Pieczeń rzymska: mięso mieszane wieprzowo- drobiowe, sól, pieprz, czosnek, papryka, majeranek
Placki ziemniaczane ze śmietaną: ziemniaki tarte, sól, pieprz, jajka, mąka pszenna, śmietana 18 % , cukier
Pierogi z owocami i śmietaną: mąka pszenna, woda, truskawki, sól, śmietana 12 %
Pierś z kurczaka w białym sosie: filet z piersi kurczaka, sól, pieprz, czosnek, skrobia ziemniaczana, śmietanka 30 %
Spaghetti bolognese: : makaron, mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, sól, pieprz, czosnek, olej rzepakowy
Bitki duszone w sosie własnym: schab wieprzowy, sól, pieprz, czosnek, mąka pszenna, olej rzepakowy
Filet z morszczuka: filet z morszczuka, sól, pieprz, bułka tarta, jajka, olej rzepakowy
Filet z mintaja: filet z mintaja, sól, pieprz, bułka tarta, jajka, olej rzepakowy
Paluszki rybne: flety z mintaja (65%) (mrożone na morzu, bezpośrednio po połowie, z certyfikowanych łowisk MSC), mąka pszenna,olej słonecznikowy (z pierwszego tłoczenia, nieekstrahowany chemicznie), woda, skrobia ziemniaczana (niemodyfikowana chemicznie), sól (bez substancji przeciwzbrylających), przyprawy (papryka i kurkuma), drożdże
Makarony: Lubella catering- 100% pszenicy durum
Lubella - pełne ziarno- mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista
Ziarna Natury- mąka pełnoziarnista z pszenicy durum
Ryż: paraboliczny
Brązowy
Gramówka składników drugich dań:
Ziemniaki 150 g
Ryż 60 g
Makaron 50 g
Mięso 80 g
Surówka 80 g
Naleśniki 150 g
Pierogi 150 g
Ryba 80 g
SURÓWKI:
Buraczki tarte z jabłkiem i cebulką: buraki gotowane, jabłka, cebula, sól, pieprz, cukier, olej rzepakowy
Surówka z kapusty pekińskiej w śmietanie: kapusta pekińska, sól, pieprz, czosnek, papryka, ocet, śmietana 12 %
Mizeria: ogórek świeży, koperek, śmietana 12 %, sól
Z marchewki i jabłka w śmietanie: : marchewka, jabłko, sok z cytryny, cukier, śmietana 12 %
Coleslow: kapusta biała, sól, pieprz, cukier, olej rzepakowy, jogurt naturalny
Z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, olej rzepakowy, natka pietruszki
Marchewka duszona z groszkiem: marchew, groszek zielony, sól, cukier
Z białej kapusty, rzodkwi, koperku w śmietanie: biała rzodkiew, biała kapusta, koperek, sól, śmietana 12 %
Z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy w śmietanie: kapusta pekińska, papryka, kukurydza, sól, pieprz, ocet, śmietana 12%
Z marchewki i ananasa: marchewka, ananas, sok z cytryny, cukier
Z sałaty, ogórka i rzodkiewki w śmietanie: sałata, ogórek świeży, rzodkiewka, koperek, sól, śmietana 18%
Szanowni Państwo,
Informujemy, że potrawy przez nas przygotowywane jak i produkty gotowe, z których korzystamy zawierają lub mogą zawierać poniższe alergeny:
1). Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
2). Skorupiaki I produkty pochodne.
3). Jaja i produkty pochodne.
4). Ryby i produkty pochodne.
5). Orzeszki ziemne ( arachidowe) I produkty pochodne.
6). Soja i produkty pochodne.
7). Mleko i produkty pochodne.
8). Orzechy.
9). Seler i produkty pochodne.
10). Gorczyca i produkty pochodne.
11). Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12). Dwutlenek siarki oraz siarczyny.
13). Łubin i produkty pochodne.
14). Mięczaki i produkty pochodne.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa ) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków mogą być używane są przyprawy:
Ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
UWAGA
Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
80-180 Gdańsk
ul. Srebrna 11