Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

MENU LISTOPAD  2024

Dni tygodnia

Obiad: II danie

Poniedziałek

04.11.2024

Makaron 1) ze szpinakiem w sosie śmietanowym 7).

Wtorek

05.11.2024

 

 

 

Gołąbki 1) na krótko w sosie pomidorowym z ziemniakami, buraczki tarte z jabłkiem i cebulką.

 

Środa

06.11.2024

 

 

 

 

Kurczak z warzywami i ryżem w sosie kokosowo- śmietanowym 7).

Czwartek

07.11.2024

 

 

 

Nugettsy  1)3), puree ziemniaczane 7), surówka z kapusty pekińskiej w śmietanie 7).

Piątek

08.11.2024

Filet z mintaja 1)3)4),  kasza bulgur 1), mizeria 7).

 

 

 

 

 

 

 

 

Dni tygodnia

Obiad: II danie

Wtorek

12.11.2024

 

 

 

Pierogi 1) z mięsem i duszoną cebulką.

Środa

13.11.2024

 

 

 

 

Makaron z truskawkami i śmietaną 1)7).

Czwartek

14.11.2024

Kurczak pieczony,  ryż na sypko, surówka coleslow 7).

Piątek

15.11.2024

Paluszki rybne 1)4), puree ziemniaczane 7), surówka z kiszonej kapusty.

 

 

Dni tygodnia

Obiad: II danie

Poniedziałek

18.11.2024

 

 

 

 

 

Penne w sosie napoli z tartym serem 1)7).

Wtorek

19.11.2024

 

 

 

 

Pierś z kurczaka w panierce 1)3), puree ziemniaczane 7), marchewka duszona z groszkiem.

Środa

20.11.2024

 

 

Naleśniki z twarogiem,  brzoskwinią i śmietaną 1)3)7).

Czwartek

21.11.2024

Schab duszony w sosie własnym 1), kasza pęczak 1), surówka z białej rzodkwi, kapusty i koperku w śmietanie 7).

 

Piątek

22.11.2024

Makaron z łososiem w sosie śmietanowo warzywnym 1)4)7)

 

 

 

 

 

Dni tygodnia

Obiad: II danie

Poniedziałek

25.11.2024

 

 

 

 

 

Kluski leniwe z masłem i bułką tartą 1)3)7), surówka z marchewki i ananasa.

Wtorek

26.11.2024

 

 

 

 

 

Gulasz 1) z udźca indyka, kasza kuskus 1), mizeria 7).

 

 

 

Środa

27.11.2024

 

 

Spaghetti bolognese 1).

Czwartek

28.11.2024

Pieczeń rzymska 1), ziemniaki z wody, surówka z marchewki jabłka i pora w śmietanie 7).

Piątek

29.11.2024

Placki ziemniaczane ze śmietaną 1)3)7).

 

 

 

II DANIA:

Gołąbki na krótko w sosie pomidorowym z ziemniakami: mięso wieprzowe, kapusta biała, sól, pieprz ziołowy, czosnek, koncentrat pomidorowy, papryka, ziemniaki, skrobia ziemniaczana, oregano

Risotto z warzywami i kurczakiem: ryż paraboliczny, pierś z kurczaka, kalafior, brokuł, marchewka, seler, pietruszka, por, groszek zielony, sól, pieprz ziołowy

Nugettsy: filet z piersi kurczaka, sól, pieprz ziołowy, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy

Pierogi z mięsem i duszoną cebulką: mąka pszenna, mięso mielone wieprzowe, sól, pieprz, cebula, olej rzepakowy

Kotlet mielony: mięso wieprzowe, sól, pieprz, majeranek, czosnek, papryka, bułka tarta, olej rzepakowy

Makaron z truskawkami i śmietaną: makaron, truskawki, skrobia ziemniaczana, sól, cukier, śmietana 12 %

Kurczak pieczony: udka z kurczaka, sól, pieprz, papryka

Penne w sosie napoli z tartym serem: makaron, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka, czosnek, marchew, pietruszka, ser żółty

Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym: makaron Lubella  ( mąka z pszenicy durum), szpinak, sól, pieprz, olej rzepakowy, czosnek, śmietanka 30 %

Pierś z kurczaka w panierce: filet z piersi kurczaka, sól, pieprz ziołowy, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy

Naleśniki z twarogiem, brzoskwinią i śmietaną: mąka pszenna, mleko 2 %, jajka, twaróg półtłusty, brzoskwinie, śmietana 12 %

Schab duszony w sosie własnym: schab wieprzowy, sól, pieprz, olej rzepakowy, mąka pszenna, czosnek, papryka, majeranek

Kluski leniwe z masłem i bułka tartą: : twaróg półtłusty, jajka, mąka pszenna, masło, sól, cukier, bułka tarta

Gulasz z udźca z indyka: udziec z indyka, marchew, sól, pieprz, papryka słodka, mąka pszenna, czosnek

Makaron z łososiem w sosie śmietanowo warzywnym: makaron Lubella  ( mąka z pszenicy durum), filet z łososia, szpinak, marchew, pietruszka,  śmietanka 30 %, sól, pieprz, natka pietruszki, olej rzepakowy

Kurczak z warzywami  i ryżem w sosie kokosowo- śmietanowym: filet z piersi kurczaka, marchew, papryka, pietruszka, seler, mleczko kokosowe, śmietanka 30 %, ryż paraboliczny

Leczo z kiełbasą i ziemniakami: papryka, cukinia, cebula, kiełbasa podwawelska, koncentrat pomidorowy, sól, czosnek, olej rzepakowy, ziemniaki

Pieczeń rzymska: mięso mieszane wieprzowo- drobiowe, sól, pieprz, czosnek, papryka, majeranek

Placki ziemniaczane ze śmietaną: ziemniaki tarte, sól, pieprz, jajka, mąka pszenna, śmietana 18 % , cukier

Pierogi z owocami i śmietaną: mąka pszenna, woda, truskawki, sól, śmietana 12 %

Pierś z kurczaka w białym sosie: filet z piersi kurczaka, sól, pieprz, czosnek, skrobia ziemniaczana, śmietanka 30 %

Spaghetti bolognese: : makaron, mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, sól, pieprz, czosnek, olej rzepakowy

Bitki duszone w sosie własnym: schab wieprzowy, sól, pieprz, czosnek, mąka pszenna, olej rzepakowy

Filet z morszczuka: filet z morszczuka,  sól, pieprz, bułka tartajajka, olej rzepakowy

Filet z mintaja: filet z mintaja,  sól, pieprz, bułka tartajajka, olej rzepakowy

Paluszki rybne: flety z mintaja (65%) (mrożone na morzu, bezpośrednio po połowie, z certyfikowanych łowisk MSC), mąka pszenna,olej słonecznikowy (z pierwszego tłoczenia, nieekstrahowany chemicznie), woda, skrobia ziemniaczana (niemodyfikowana chemicznie), sól (bez substancji przeciwzbrylających), przyprawy (papryka i kurkuma), drożdże

Makarony: Lubella catering- 100% pszenicy durum

                    Lubella - pełne ziarno- mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista

                    Ziarna Natury- mąka pełnoziarnista z pszenicy durum

Ryż: paraboliczny          

         Brązowy

 

Gramówka składników drugich dań:

Ziemniaki 150 g

Ryż 60 g

Makaron 50 g

Mięso 80 g

Surówka 80 g

Naleśniki 150 g

Pierogi 150 g

Ryba 80 g

 

SURÓWKI:

Buraczki tarte z jabłkiem i cebulką: buraki gotowane, jabłka, cebula, sól, pieprz, cukier, olej rzepakowy

Surówka z kapusty pekińskiej w śmietanie: kapusta pekińska, sól, pieprz, czosnek, papryka, ocet, śmietana 12 %

Mizeria: ogórek świeży, koperek, śmietana 12 %, sól

Z marchewki i jabłka w śmietanie: : marchewka, jabłko, sok z cytryny, cukier, śmietana 12 %

Coleslow: kapusta biała, sól, pieprz, cukier, olej rzepakowy, jogurt naturalny

Z kiszonej kapusty: kapusta kiszona, marchew, olej rzepakowy, natka pietruszki

Marchewka duszona z groszkiem: marchew, groszek zielony, sól, cukier

Z białej kapusty, rzodkwi, koperku w śmietanie: biała rzodkiew, biała kapusta, koperek, sól, śmietana 12 %

Z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy w śmietanie: kapusta pekińska, papryka, kukurydza, sól, pieprz, ocet, śmietana 12%

Z marchewki i ananasa: marchewka, ananas, sok z cytryny, cukier

Z sałaty, ogórka i rzodkiewki w śmietanie: sałata, ogórek świeży, rzodkiewka, koperek, sól, śmietana 18%

Szanowni Państwo,

Informujemy, że potrawy przez nas przygotowywane jak i produkty gotowe, z których  korzystamy zawierają lub mogą zawierać poniższe alergeny:

1). Zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

2). Skorupiaki I produkty pochodne.

3). Jaja i produkty pochodne.

4). Ryby i produkty pochodne.

5). Orzeszki ziemne ( arachidowe) I produkty pochodne.

6). Soja i produkty pochodne.

7).  Mleko i produkty pochodne.

8). Orzechy.

9). Seler i produkty pochodne.

10). Gorczyca i produkty pochodne.

11). Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12). Dwutlenek siarki oraz siarczyny.

13). Łubin i produkty pochodne.

14). Mięczaki i produkty pochodne.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe ( np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa ) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

                     Do przygotowania posiłków  mogą być używane są przyprawy:

Ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 

UWAGA

Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-11-04 10:47:43
Ilość wyświetleń: 10961

Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.

Konfucjusz
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Logo Facebook
Facebook